Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Χ.Ο.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

« Ο χορευτικός όμιλος Χουλιαραδων ανακοινώνει την συνεργασία του με τον Χρήστο Παπακώστα. Ο Χρήστος Παπακώστας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο αντικείμενο «Λαογραφία και Ελληνικός Παραδοσιακός Χορός». Από το 2014 έως το 2021 υπηρέτησε ως επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου της Αθήνας στο αντικείμενο «Ελληνικός Παραδοσιακός χορός». Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου ως και το Πανεπιστημίου Θράκης με ειδικότητα στον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό. Εργάστηκε ως επαγγελματίας δάσκαλος χορού σε δύο Λύκεια των Ελληνίδων(Κομοτηνής και Δράμας) και σε διάφορους χορευτικούς συλλόγους στην Κομοτηνή(Πολιτιστικός σύλλογος Ξυλαγανής), στην Λάρισα(Σύλλογος Καρδιτσιωτών Λάρισας), την Καρδίτσα( Μορφωτικός Όμιλος Μυρίνης, Κ.Ι.Λ.Ε. ‘Απόλλων’) και στα Γιάννενα( Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος, Χορευτική Ομάδα Αδελφότητας Μ. Περιστερίου ‘Λάκμος’). Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια παραδοσιακού χορού στην Ευρώπη , τον Καναδά και τις Η.Π.Α. Δίδαξε παραδοσιακά κρουστά στα μουσικά σχολεία Δράμας,Καρδίτσας και Τρικάλων. Έλαβε το διδακτορικό του από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει διδάξει ανθρωπολογία, λαογραφία, ανθρωπολογία του χορού και της μουσικής σε διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας(Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Δυτικής Ελλάδας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου)».-


Η Πρώτη οργανωτική συνάντησή θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 27/9/2023 και ωρα 21:00 στο χώρο διεξαγωγής των μαθημάτων στο 5⁰ Γυμνάσιο Ιωαννίνων.
Σας περιμένουμε όλους να στηρίξουμε και να συνεχίσουμε το όραμα του Χορευτικού Ομίλου Χουλιαράδων βαδίζοντας σεμνά και ταπεινά στα χνάρια όσων διατηρήσανε και διασώσανε τη πολιτιστική μας παράδοση.  


0 Responses to “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Χ.Ο.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ”

Δημοσίευση σχολίου